برنامه های مساجد بیجار در راستای مقابله با جنگ نرم دشمن باشد
امام جمعه توپ آغاج از توابع شهرستان بیجار عنوان کرد:برنامه های مساجد بیجار در راستای مقابله با جنگ نرم دشمن باشد
حجت الاسلام حکمت حکیمی فر به مناسبت هفته مساجد افزود: مسجد علاوه بر پایگاهی برای تشریح برنامه های اسلام باید محلی مناسب برای تقویت و شکوفایی استعداد علمی نمازگزاران هم باشد.
او به برنامه های مسجد حضرت صاحب الزمان(عج) شهر جدید توپ آغاج نیز اشاره نمود و گفت: نماز در این مسجد محور همه برنامه ها است و در کنار آن نیز برنامه های مختلف متنوع مخصوص نوجوانان و جوانان تدارک دیده شده است.
وی از برنامه ها و ترفندهای مختلف دشمنان برای زدودن و نابودی اعتقادات دینی نوجوانان و جوانان به عنوان یک جنگ تمام عیار یاد کرد و گفت: خطرات تخریبی این جنگ بسیار سهمگین تر از جنگ سخت میدانی است.
حجت الاسلام حکیمی فر ادامه داد: اگر بخواهیم «اهمیت و جایگاه مسجد در اسلام» را بیان کنیم، بایستی به صدر اسلام برگشته و به جایگاه مسجد در میان مسلمانان عصر حضرت پیامبر(ص) نگاه کنیم چرا که تاریخ مسجد با تاریخ اسلام گره خورده است و این نهاد مقدس پس از بعثت پیامبر اکرم(ص) عهدهدار نقشهای مهم و گوناگونی در نهضت و انقلاب آن حضرت بوده است.
به نظر وی باید به فکر تدوین برنامه های جدید و جذاب برای مساجد بود، سن فعلی حاضران در مسجد بالاتر از سن میانسالی است و برای یک و یا دو دهه دیگر حضور ممکن است دچار چالش شود.
امام جمعه توپ آغاج گفت: وی تلاش کرده است با اجرای برنامه ای مختلف در سطح روستاهای حومه و ارتباط سهل و آسان با جوانان با طراحی برنامه های مختلف و برگزاری کلاس های مورد علاقه جوانان، تا حدودی نسبت به ورود به دنیای آنان موفق باشد.
او ادامه داد: وجود خطر برای هر نظامی و از جمله نظام اسلامی طبیعی است در این میان جنگ نرم برای نابودی اصالت ملتها چیزی نیست که به آسانی از کنار آن گذشت.
حجت الاسلام حکیمی فر خاصیت منحصر به فرد جنگ نرم را در نابودی همه چیز مردم و از جمله اراده و ایمان برشمرد و تاکید کرد: هیات امنای مساجد باید از رویه و فکر دوران جوانی و فعلی خود خارج شوند، کسانی که توان ورود به دینای امروز جوانان را ندارند برای رضای خدا کسانی دیگر را عضو نمایند و خود در حاشیه امور همکاری کنند تعلل از هیچکس پذیرفتنی نیست.
وی خطر را بسیار جدی دانست و به هیات امنا توصیه کرد: فقط از نگاه خانوادگی خود که دارای فرزندانی تحصیل کرده و موفق هستند، یا از نظر اعتقادی مشکل خاصی ندارند، خود را فارغ از تلاش بیشتر ندانند بلکه باید به آسیب های مختلف جامعه که دامنگیر جوانان شده است بنگرند و قضاوت نمایند.
امام جمعه توپ آغاج گفت: وقتی در یک شهری میزان گرایش به اعتیاد، فضاهای مجازی، دوری از افکار و اعتقادی دینی در بین یک قشر آینده ساز روند افزایشی مشاهده می شود، نباید هیات امنا و ادارات همیار و پشتیبان مساجد منتظر ورود جوان و نوجوان به مسجد باشند تا برای او منبر برگزار کنند.
او این نوع انتظار را در برابر حرکت و برنامه های دشمنان یک ساده اندیشی دانست و عنوان کرد: آیا دشمن منتظر ورود جوان به پارک و قهوه خانه است، یا کاری می کند که جوان را غیر مستقیم به پارک و قهوه خانه هدایت کند.
او انفعال در برابر برنامه نرم دشمن را یک مصیبت دانست و گفت: تجربه کشوری مانند، اسپانیا نشان می دهد، حفظ، تداوم و یا زوال هر حکومتی به میزان رابطه مردم و حکومت و نیز انتظارات و رفتارهای مردم بستگی تامی دارد.
به گفته این روحانی و استاد حوزه علمیه مساجد نباید فقط برای ماه رمضان و ماه محرم فعال و به محل حضور مردم تبدیل شوند، هیات امنای مساجد با همکاری ادارات متولی امور فرهنگی برنامه ای تدارک ببینند که جوان را از قهوه خانه و پارک جدا کند وبه سوی مسجد بکشانند.
به نظر حکیمی فر مساجد اسلامی با نقشهای متنوع و مختلفی که میتوانند بهعهده بگیرند، یکی از راههای اثرگذار در مقابله با جنگ نرم هستند بدون شک این مهم محقق نمی شود، مگر آنکه ظرفیت ها و تواناییهای مسجد در هر محل و منطقه حسب بافت جمعیتی آن شناسایی شده و از این تواناییها در حل مشکلات جامعه بهره برداری گردد.
حجت الاسلام حکیمی فر با اشاره به نقش خانه در جذب و گردهم آوردن اعضای خانواده گفت: مسجد فعال نیز می تواند این کارکرد را پیدا کند و یکی از راهکارهای مناسب آن نیز عضویت اقشار مختلف از جوانان، زنان و مومنین میانسال در هیات امنای مسجد است.
شهرستان بیجار در شرق استان کردستان واقع شده است و حدود 220مسجد دارد.
منبع خبرگزاری :ایرنا