امتداد پیروزی ورزشی در میدان سیاست
امتداد پیروزی ورزشی در میدان سیاست
چینیها در اوایل دهه 70 میلادی در زمانیکه با آمریکاییها روابط سیاسی نداشتند و در جریان مذاکرات صلح ویتنام، گفتوگوهایی را با آمریکا آغاز کرده بودند، در اقدامی ابتکاری تیم ملی پینگپنگ آمریکا را به چین دعوت کردند. در بین گروه ورزشی آمریکا تعدادی دیپلمات نیز حضور داشتند که مخفیانه با مقامات چینی دیدار کردند که درنهایت منجر به سفر پنهانی هنری کیسینجر، مشاور امنیت ملی دولت ریچارد نیکسون به چین در ژوییه سال 1971 و برقراری رابطه بین دو کشور شد. این ابتکار چینیها در ادبیات سیاسی به «دیپلماسی پینگپنگ» معروف شد.

شب گذشته دومین پیروزی تیم والیبال ایران بر تیم والیبال آمریکا رقم خورد و آمریکاییها با دو باخت پیاپی سه بر صفر بهشدت تحقیر شدند. این پیروزی درخشان در اوضاع و احوال حاضر آنقدر اهمیت و ظرفیت دارد که آن را تنها یک رویداد ورزشی ندید. اگر چینیها با برنامه سیاسی، تیم پینگپنگ آمریکا را به چین دعوت کردند و از آن بهره سیاسی بردند، ایران بدون هرگونه برنامه و در پیروی از جدول مسابقات جهانی لیگ والیبال، میزبان تیم آمریکا شد و حالا که توانست در دو بازی مقتدرانه این تیم را شکست دهد باید هوشمندانه از این پیروزی استفاده سیاسی کند. اولین استفاده خودبهخود با این پیروزی حاصل شد و آن زمانی بود که ملت ایران یکپارچه طعم پیروزی ورزشی بر شیطان بزرگ را چشید و از اینکه قدرتمندترین تیم جهان در سال 2014 را چنین مقتدرانه شکست داد، احساس غرور کرد. در گام دوم و در امتداد این پیروزی باید گروه مذاکرهکننده هستهای با پشتوانه این شور ملی ایجادشده، محکم و مغرور در برابر طرف آمریکایی بایستد و با پیوند این پیروزی، پیروزی سیاسی را نیز برای ایران به ارمغان آورد. انشاءالله
*حکیمی فر
هرکس بتواند در راه خدا از عزیزترین داشتههای خود که جان در راس آن قرار دارد و با هیچ چیز دیگر قابل مقایسه نیست دست بردارد، قهرمان است.